merwe_1 Siteyi Seven Üye
Mesaj Sayısı : 73 Yaş : 33 Nerden : Çorum Rep : Kayıt tarihi : 14/12/08
Foruma Katkısı Forum Katkı: (25/25)
| Konu: [ İKİ BANKACI ] Ptsi Ara. 15, 2008 5:59 pm | |
| Yaşlı bankacı ile genc bankacı parkta sohbet ederek dolasiyorlar. Yasli gence meslegin puf noktalarini anlatiyor: " -bak evladim. bu meslekte basarili olmak icin sadece firsatları degerlendirmek yetmez. Zaman zaman firsatlari da senin yaratman gerekir. Bunun için surekli dikkatli olman gerekir. Uygun bir yorumla hic umulmadik olaylar bile, çok büyük firsatlara dönü şebilir. Bak mesela, şu karşida gördüğün taze kopek pisligi sana sadece iğrenç bir şey olarak geliyordur. Ama ben eğer, 'şu pislikten bir lokma alip agzina atarsan sana 1 milyar lira veririm' dersem, olay senin açindan nasil da büyük bir firsata dönüşüverir degil mi? Yapar misin?" Genc bankacı:"-tabi efendim," der. Parmagini pislige daldirir, bir lokma alir yutar. Yasli bankacı cebinden bir milyari çikartir, gence verir. bir sure yururler, genc dayanamaz sorar: "-hocam, ben size ayni teklifte bulunsaydim kabul eder miydiniz? Bakin ileride de başka bir pislik var. 1 milyar karşiliği denermiydiniz? " Yasli bankacı:"-tabi ki," der. o da bir lokma alip yutar. Genc bankacı da çikartir, biraz önce kazandigi 1 milyari iade eder. Bir sure sessiz sessiz yürürler. genç yine dayanamaz sorar: "-hocam, ne sizin cebinizdeki para miktari değişti ne de benim cebimdeki. Söyler misiniz, biz bu boku niye yedik ?" Kurt bankacı cevap verir: "-oyle deme evladim. 2 milyarlik islem hacmi yarattik!! | |
|
sessiz çığlık Profesyönel Üye
Mesaj Sayısı : 228 Yaş : 33 Nerden : çorum Rep : Kayıt tarihi : 15/12/08
| Konu: Geri: [ İKİ BANKACI ] Salı Ara. 16, 2008 11:12 am | |
| | |
|
nisan ZEküü Üye
Mesaj Sayısı : 150 Yaş : 33 Nerden : çorum Rep : Kayıt tarihi : 15/12/08
| Konu: Geri: [ İKİ BANKACI ] Salı Ara. 16, 2008 3:04 pm | |
| | |